«Тасбақа» салаты
Құрамы: Жұмыртқа – 4, кептірілген ет – 150 гр, пияздың көгі, алма – 1, ірімшік – 100 гр, жаңғақ – 150 гр.
Дайындау тәсілі: Салатты қырыққабат жапырақшаларының үстіне қойып, бір-бірден тізіп шығамыз.
1 қабат – үккіштен шығарылған жұмыртқаның ағы;
2 қабат – жіңішке туралған кептірілген ет;
3 қабат – майонез;
4 қабат – көлденең шеңберлей туралған көк пияз;
5 қабат – үккіштен шығарылған алма;
6 қабат – майонез;
7 қабат – үккіш-тен шығарылған ірімшік;
8 қабат – жұ-мыртқаның сарысы;
9 қабат –
айонез;
10 қабат – жаң-ғақ.
Тасбақаның басын дайындау үшін бір жұмыртқа қолданамыз. Ал бетіне жаңғақтың жартысын тізіп, оның үстін шаршылап майонезбен безендіреміз.
Ас дәмді болсын!
Әзірлеген: Адина ЕРҚАРАЕВА.