Құмшекерлі печенье
Құрамы: ұн – 2,5 стақан, кілегей майы – 200 гр., қант – 1 стақан,– 10 гр., жұмыртқа – 1 дана.
Шоколадты глазурьды дайындау үшін бізге ақ шоколад – 180 гр. және кілегей май – 50 гр. керек.
Дайындау тәсілі: Жұмыртқаға қантты қосып, араластырамыз. Бөлме температурасындағы кілегей майын қосып, әбден езіп, жақсылап араластырамыз. Ұн мен қамырдың қопсытқышын қосамыз. Қамырды біріктіріп илейміз. Қалыңдығы 1 см болу керек. Стақанмен дөңгелектерді кесеміз. 180 градуста қыздырылған пешке салып, 10-12 минут пісіреміз. Глазурьды дайындаймыз. Қысқа толқынды пеште шоколадты ерітеміз. Ыстық шоколадқа майды қосып, аралыстырамыз. Глазурь дайын. Суып қалған печеньеге глазурьды төгеміз. Глазурь қатып қалғанда печенье дайын!
Асыңыз дәмді болсын!