Пайдалы қоспалар

Алма мен шоколад

Алма пен қара шоколадтағы ферменттер біріге отырып иммундық жүйені күшейтеді, миды белсендіреді, жүрек пен қан тамырларын жақсартады және қатерлі ісік ауруларын азайтады.

Сұлы мен апельсин шырыны

Сұлы және апельсин шырыны фенолдардың керемет көздері болып табылады. Бұл олардың ас қорыту жүйесін жақсартады және ағзаның токсиндерін жоюға көмектеседі.

Бауыр еті мен қызанақ

Денедегі темірдің жетіспеушілігі созылмалы шаршауға, баяу метаболизмге және жүрек, қан тамырларының ауруына әкеледі. Бауырдағы темір, С витаминімен бірге өте жақсы сіңеді. Қызанақта аскорбин қышқылы бар.

Ақжелкен мен лимон

Ақжелкен цитрусты керемет түрде үйлестіреді. Жасыл түстегі темір, С витаминін қанға сіңіруге көмектеседі. Бұл маңызды витамин күшті иммунитетке және жақсы метаболизмге жауап береді.

Көкөністер мен йогурт

Бояғышсыз, консерванттар мен қантсыз табиғи йогуртты таңдаңыз. Онда көп кальций бар, ол асқазан жұмысын жақсартады және ішек микрофлорасын қалыпқа келтіреді. Сәбіз немесе балдыркөк сияқты көкөністерді қосып қою керек. Көкөніс ішіндегі талшық кальцийді жақсы сіңіріп алуға көмектеседі.

Көк шәй мен лимон

Лимон мен жасыл шай шөлді қандырып, бойға жақсы сіңіп, қуат береді. Жасыл шай құрамында ұзақ өмір сүруге және күшті иммунитетке жауапты. Егер сіз оған лимон қоссаңыз, C витамині бұл әсерді бірнеше рет күшейтеді.

ПІКІР ЖАЗУ